De veranderende markt, die steeds leuker wordt….

Daar zit je dan denkend aan de 3 weken die tussen de eerste en de tweede BLOG zitten, weken die weer geweldig waren en weken waarin weer een hoop gebeurt is. En over hetgeen wat de afgelopen weken gebeurt is daar wil ik jullie een beetje van mee laten genieten.
Zeg maar rustig ik wil jullie een kijkje in de keuken geven, mijn keuken.

Op 2 februari jl. schreef ik mijn eerste BLOG over samenwerken, delen, helpen en beter worden.
Deze BLOG zette ik ’s avonds online en via Twitter deelde ik mede dat ook ik een BLOG geschreven had, nieuwsgierig als ik was heb ik de gehele avond en de dag erna de statistieken bekeken, of er hits binnengekomen waren en zo ja hoeveel.
Geweldig als je dan al heel snel die aantallen leest, die je niet had verwacht.
Maar op een moment krijgt het een stop en dan pas zie je wat Social Media als LinkedIn en Twitter kunnen betekenen.

Eén van mijn trouwe volgers @AndreWolfs, CEO bij GeldXpert, deed een RT (Retweet) op mijn tweet dat ik een BLOG geschreven had.
Vanuit verschillende hoeken kwamen de reacties binnen en zag ik de statistieken de lucht ingaan en misschien nog wel belangrijker binnen no-time had ik een drietal afspraken in mijn agenda met mensen die meer wilden weten van het samenwerken, delen, helpen en beter worden vanuit 3 Ster Advies.

Kortom zo zie je maar dat de markt aan het veranderen is, het samenwerken, helpen en beter worden door te delen, dat schijnen we elke week een beetje beter te leren.

Maar toch gaat het op heel veel vlakken nog héél erg mis, maar dat het juist op die vlakken misgaat, daar zijn wij als 3 Ster Advies (maar vooral de opdrachtgevers van 3 Ster Advies) dan weer heel blij mee. Na de eerste BLOG heb ik een groot aantal nieuwe klanten bezocht, klanten die nog geen enkele binding hebben met één van mijn opdrachtgevers, klanten die via internet ergens hun gegevens hebben achtergelaten en zo bij één van mijn opdrachtgevers terecht komen.
Daarom noem ik ze ook klanten, klanten zijn mensen die iets van je willen, die als je het goed doet (en dat goed doen kan in heel veel opzichten) en de klik is er, pas relatie kunnen worden.
En daar is het mij om te doen, eigenlijk wil ik geen klanten bij mijn opdrachtgevers, ik wil relaties opbouwen.
Relaties die je persoonlijk een geboortekaartje sturen omdat hun zoon Jens is geboren. Relaties die je een cadeaubon sturen van een horlogerie, omdat ze je tijdens de gesprekken al met drie verschillende horloges hebben gezien.

Maar waar gaat het nou dan mis? Nou dat is de kijk die ik jullie in mijn keuken wil geven.

Probeer dit te voorkomen:

Zoals jullie weten (en als jullie het nog niet weten www.3steradvies.nl) doe ik een aantal dingen: freelance activiteiten binnen de financiële dienstverlening, ik help bedrijven bij het behoud van relaties (www.3sterportefeuillerevitalisatie.nl ) en ik doe in concept ontwikkeling,kortom: nieuwe dingen bedenken.
Binnen mijn freelance activiteiten kom ik op dit moment bij heel veel klanten die hun hypotheek willen oversluiten, rentevasteperiode willen aanpassen of over willen stappen van beleggingshypotheken naar spaarvormen.
Bijna al deze klanten hebben vroeger (want 5 of 6 jaar geleden is héél lang) hun hypotheek afgesloten via een intermediair, maar wat mij daarin verbaast is dat 99% van die klanten rechtstreeks met de geldverstrekker contact heeft gezocht omdat ze iets met de hypotheek willen, dus hebben niet hun intermediair gebeld!
Wij blij want de klant komt uiteindelijk bij ons terecht!!!
Maar nu wordt het leuk, klant belt dus niet het intermediair (zijn zogenaamde tussenpersoon) maar hij belt rechtstreeks de bank.
De afgelopen 2 weken ben ik onderstaand verhaal (gelukkig) 6 keer tegengekomen:

Klant heeft hypotheek bij tussenpersoon afgesloten en belt rechtstreeks met bank:

“Goedenmiddag met de heer Zwart, zoals u wellicht weet heb ik een hypotheek bij u en de rente vaste periode loopt op zijn einde”.
Dag meneer Zwart, het klopt inderdaad u bent klant bij ons, maar het einde van u rentevaste periode is nog niet in zicht, eind mei loopt
deze pas af, wij zullen u 6 tot 8 weken van te voren een briefje sturen met daarop onze nieuwe voorstellen.
“Ja mevrouw dat klopt dat hij eind mei afloopt, maar ik zou graag nu een nieuw voorstel willen!”
Meneer Zwart dat kan helaas nog niet, 6 tot 8 weken voor het einde krijgt u vanzelf bericht van ons, daar hoeft u niets voor te doen.
“Maar mevrouw ik wil graag NU een voorstel!” Dat zou wel kunnen meneer Zwart, maar dan moet u eerst een afspraak met één van onze adviseurs maken.
“Mevrouw, ik vind het heel aardig dat u de diensten van uw adviseur aanbiedt, maar ik wil geen gesprek, ik wil alleen een voorstel” Nou, meneer Zwart dan kan ik u niet verder helpen!

Meneer Zwart is overrompeld, maar trekt de stoute schoenen aan en pakt nog een keer de telefoon en belt nog een bank.

“Goedenmiddag met de heer Zwart, ik wil graag een afspraak maken omdat mijn rentevasteperiode afloopt”. Dag heer Zwart, dat kan, daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres, schikt het u over 14 dagen?

U gelooft het of niet, maar dit bovenstaande verhaal heb ik de afgelopen 2 weken echt 6 maal gehoord, maar goed zoals ik al schreef wij zijn er blij mee. Wij willen graag relaties!

Als je klant relatie is, dan heeft hij helemaal geen idee wat zijn einde van de rentevasteperiode is

Mocht u ook willen samenwerken, delen, helpen en beter worden?

bel gerust eens of kijk eens op www.3steradvies.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s