Er zit eindelijk weer beweging in de woningmarkt!

Dat is de boodschap die u tegenwoordig regelmatig gepresenteerd krijgt via de media.Wij kunnen deze positieve geluiden bevestigen. Het is druk op ons kantoor en wij krijgen veel adviesvragen van potentiële huizenkopers. Is het nu de tijd om te kopen? In principe wel. De hypotheekrente is historisch laag en de verkoopprijzen zijn in Drenthe zeer aantrekkelijk door een verdere prijsdaling. De landelijke verwachting is dat deze prijzenslag haar bodem wel heeft bereikt. En alhoewel Nederland in de Europese economie niet bepaald het beste jongetje van de klas is, lijkt het erop dat we uit de recessie zijn.

Dan toch maar kopen?

Deze vraag horen wij geregeld. En wij snappen dan ook de twijfels die met deze vraag gepaard gaan. Het is tenslotte de grootste uitgave in uw leven. Daarom is het zo belangrijk om goed financieel advies in te winnen voordat u een beslissing neemt die verregaande financiële consequenties kan hebben. Maar wat is dan goed advies? We leven in een tijd dat alles te vergelijken is. Gelukkig ook het financieel advies, namelijk via http://www.advieskeuze.nl; een 100% onafhankelijke vergelijkingssite die ondersteund wordt door de Consumentenbond.
Op www.advieskeuze.nl laten wij zien waar wij voor staan maar vooral ook wat onze klanten van ons vinden. Onze klant kan tenslotte het beste aangeven hoe onze dienstverlening is bevallen.

Wij ondersteunen onze klanten in hun financiële keuzes. Wij trekken graag samen met u op en zien onszelf het liefst als regisseur van uw financiële huishouding. Het is soms best lastig om te doorgronden welke impact nieuwe belasting- of hypotheekregels op uw situatie hebben. Ook nu staan we weer aan de vooravond van nieuwe wet- en regelgeving. In 2014 kan er minder geleend worden ten opzichte van de woningwaarde en de grens om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie wordt verder verlaagd. Maar wat betekent dat nu voor uw portemonnee en uw slagingskans op de woningmarkt? Wij leggen u dat graag uit.

Wat mag u van een goede adviseur verwachten?

Gelijk in het eerste gesprek maken wij duidelijk wat u van ons op adviesgebied kunt verwachten. Dat zijn wij niet alleen bij wet verplicht; wij zouden niet anders willen. FSE hypotheken staat namelijk voor absoluut onafhankelijk en objectief advies. Vanaf de kennismaking weet u wat u aan ons heeft. Wij helpen u graag in het hele aankoopfinancieringstraject van uw woning, maar zullen het u ook afraden als wij denken dat de aankoop van een woning financieel onverstandig is. Eerlijkheid voor alles. Wij praten graag met onze klanten over hun wensen en dromen in het leven en zijn er trots op dat wij de financiële handvatten kunnen bieden om die doelen te bereiken.

Eigen woning rekening

Als Erkend Starterscoach spreken wij veel met starters die op eigen benen willen staan. Zo zag laatst een ouderpaar uit Schoonebeek binnen twee jaar hun drie zonen het huis verlaten omdat wij voor hen een hypotheek hebben verzorgd. Door de plezierige samenwerking met Ruud Pat werd de aankoop van hun woningen via zijn makelaardij geregeld. Dat is voor ons een mooi succesverhaal.
Ondanks beperktere leenmogelijkheden ten opzichte van een aantal jaar geleden zijn er nog genoeg kansen voor starters op de woningmarkt. Zeker met de startersleningen die ook in onze regio steeds vaker door de gemeentes worden gefaciliteerd. Toch raden wij de thuiswonenden aan om alvast geld opzij te zetten voor de eigen woning. FSE Hypotheken kan hierheen helpen met eens stappenplan en het schetsen van een financieel toekomstplaatje.

Dief?

Dat is niet alleen belangrijk voor woningbezitters maar vooral ook als u woonachtig bent in een huurhuis. U bent een dief van uw portemonnee als u niet met enige regelmaat uw huishoudboekje checkt. Zijn de verzekeringen nog op orde? Betaalt u niet te veel en heeft u al eens goed gekeken naar uw pensioen? Allemaal zaken die vaak onderaan de prioriteitenlijst bungelen maar wanneer ze niet goed geregeld zijn wel een enorme impact kunnen hebben op uw leefsituatie. U hoeft dat ook niet allemaal zelf uit te zoeken. Wij doen dat graag voor u zodat u zelf een bewuste keuze kunt maken. Daarnaast is het voor huurders interessant om de koopopties te bekijken. Zeker in deze tijd kunnen wij vaak regelen dat de hypotheek maandlast lager ligt dan de huursom, die bovendien de komende jaren nog flink aan inflatie onderhevig zal zijn als wij de kabinetsplannen mogen geloven.

Ook verkopers raden wij aan eerst financieel advies in te winnen

Door de sterk gedaalde prijzen is het goed mogelijk dat er na verkoop van de woning nog een restschuld overblijft. Dit noemt men een onderwater-hypotheek. Door vooraf goed te inventariseren op financieel gebied kan veel financieel leed achteraf voorkomen worden. Daarom is het zo belangrijk dat wij als adviseurs nauw betrokken blijven bij het hele verkooptraject en de onderhandelingen zodat wij adequate vervolgstappen kunnen nemen. Dit maakt onze samenwerking met Ruud Pat Makelaardij zo uniek en bovendien succesvol getuige het bovengemiddeld aantal transacties. Maar nog belangrijker; het levert een grote schare tevreden klanten op. Daar doen wij het voor!

20140105-200605.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s