Op zoek naar lagere maandlasten?

Heb je enkele jaren geleden een hypotheek afgesloten en loopt de rentevastperiode nog een paar jaar door?
Dan is het zeker verstandig om contact te zoeken met jouw adviseur. Wellicht kom je in aanmerking voor
rentebemiddeling bij jouw huidige hypotheekaanbieder. Rentebemiddeling kan zorgen voor een flinke daling in jouw maandelijkse woonlasten.
En niet alleen dat; wanneer de rentebemiddeling slaagt, ben je de komende jaren verzekerd van deze lagere maandlasten.

Wat is rentebemiddeling?

Rentebemiddeling is goed uit te leggen naar aanleiding van een voorbeeld.
Stel; je hebt acht jaar geleden een hypotheek afgesloten tegen 5,0% rente. Over twee jaar loopt de
rentevastperiode af. Op dit moment geldt een rente van 2,25% voor een rentevastperiode van tien jaar bij dezelfde hypotheekaanbieder. Deze berekent dan de totale rente over twee jaar tegen een rentepercentage van 5,0% plus de totale rente over acht jaar tegen een rentepercentage van 2,25% en spreidt dit vervolgens over de komende 10 jaar uit. Deze herberekening – rentebemiddeling – betekent dat je niet langer 5.0% betaalt, maar slechts 2.80% (!!!) voor de komende 10 jaar. Dit betekent een aanzienlijke verlaging van jouw maandlasten.

Hoe?

Het hangt van verschillende factoren af of jouw bank bereid is om de rente te bemiddelen. Ook is het per bank verschillend of hier kosten aan verbonden zijn. Helaas zijn niet alle hypotheekaanbieders genegen om op deze
manier een lagere rente toe te kennen voor bestaande hypotheken. Door de historische lage rente is het oversluiten in die gevallen mogelijk een goede optie. Of dit daadwerkelijk de moeite loont, hangt af van de hoogte van de boeterente, de advies- en overige kosten die moeten worden gemaakt.

Check up

Zo’n analyse is bovendien een goede gelegenheid om te onderzoeken of de huidige financiele producten nog wel voldoen aan jouw wensen. Misschien is jouw privésituatie veranderd, wil je meer aflossen of wil je checken of je per ongeluk een woekerpolis hebt. Hoe dan ook, er zijn genoeg redenen om regelmatig een check up te doen zodat je de baas blijft over jouw financiën. Wij adviseren je daarin graag en kunnen je veel uit handen nemen richting een financieel onbezorgde toekomst.

Wij helpen je uiteraard graag! Mogen wij jou binnenkort eens verwelkomen op een van de kantoren waar wij werkzaam voor zijn?

Rechtstreeks 06 206 355 12

Gert Westerhof
gert@3steradvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s