Samen de crisis te lijf! @PatMakelaardij en @FSEHypotheken

Image

Succesvol samenwerken voor verkoper, koper en eigen organisatie. Het kan dus toch?!

 

Voor mij zitten vandaag twee positieve ondernemers uit de regio. Gepokt en gemazeld in het vak, doch als ondernemer gestart in de crisistijd. Allebei werkzaam in de noodlijdende woningmarkt. Voor hen echter geen reden om bij de pakken neer te zitten. Zeker niet wanneer de huidige resultaten aan het licht komen. Wie zijn deze ondernemers die, juist in deze tijd, in staat zijn koper en verkoper met elkaar samen te brengen en succesvolle woningtransacties te bewerkstelligen.

Ruud Pat, 32 jaar, samenwonend met Jolanda en vader van 2 kinderen en makelaar in hart en nieren. Na een decennium de kneepjes van het vak geleerd te hebben bij een college- makelaar is hij in 2009 met een eigen makelaardij gestart in Schoonebeek voor de regio Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Ondanks zijn jonge leeftijd wordt hij door zijn klanten gekenmerkt als iemand met een ouderwets gedegen instelling als het om dienstverlening en klantbelang gaat.

Gert Westerhof, 37 jaar, samenwonend met partner Nienke en hun 7 jarige dochter Jente, is met ruim 13 jaar ervaring op de teller een zeer deskundige freelance hypotheekadviseur. De klanten van FSE Hypotheken, waarderen FSE Hypotheken als beste advieskantoor in de regio Emmen met een 8.1 (bron: Independer.nl). Samen met de eigenaar van FSE Hypotheken, Marcel Meertens, biedt hij vanuit FSE Hypotheken te Emmen advies in de vorm van hypotheekadvies, budget- en starterscoaching, mediation en life planning.

Het kan dus toch!

Beide heren staan bekend om hun persoonlijke aandacht, duidelijke klantcommunicatie én dito aanpak. En laat dat nu juist het succes van hun samenwerking en ondernemerschap zijn. Op de vraag of het niet een beetje dom is om juist nu als ondernemer in de woningmarkt te stappen, maken zij op vakkundige wijze duidelijk dat juist nu nog van alles mogelijk is. Juist nu lijkt een codewoord! Voor koper én verkoper van woningen. Of je nu starter bent of doorstromer. Hun duidelijke en pragmatische toelichting heeft de redactie in ieder geval overtuigd; een woning op goede wijze (ver)kopen? Het kan dus toch!

Aantal woningtransacties stijgt!

Ondanks dat de media, met negatief consumentenvertrouwen als resultaat, ons doet geloven dat de woningmarkt volledig is stil gevallen, is er nog veel mogelijk in de markt. Ter illustratie; Pat Makelaardij heeft sinds de start van zijn bedrijf het aantal verkooptransacties elk jaar zien stijgen. Door de daling van de woningprijzen hebben we te maken met een gunstig kopersklimaat. Zeker wanneer je daarbij de lage hypotheekrentes in ogenschouw neemt.  De verlaagde overdrachtsbelasting, dat bij een transactie duizenden euro’s in het voordeel van de koper scheelt en de starterssubsidies die, in sommige gemeenten, nog gewoon beschikbaar zijn, maken dat er steeds meer kopers de stap nemen om een huis aan te kopen. Vandaag de dag zien we bovendien een lichte toename aan drukte bij de makelaars omdat de voorwaarden voor het aankopen van een woning in 2012 gunstiger lijken te zijn dan in 2013. Door aan te kopen in 2012 kan men nog gebruik maken van de volledige hypotheekrenteaftrek voor alle hypotheekvormen. Vanaf 2013 is hypotheekrenteaftrek alleen nog mogelijk voor annuitaire of liniaire hypotheekvormen. Of de nieuwe coalitie moet anders beslissen, maar daar is op moment van ter perse gaan van dit Dagblad nog niets van bekend.

Verkoopadvies met financiële begeleiding

 

Voor de kopers is het dus een gunstige markt. Maar als makelaar kan je de beslissing van de koper niet afdwingen. Het gehele verkoopproces en een pure communicatie heb je als makelaar echter wel in de hand. De verkoper heeft tegenwoordig vaker te maken met een mogelijke schuldrest. Daarom werkt Pat Makelaardij in het verkoopproces altijd samen met Gert Westerhof de financieel freelance adviseur van FSE Hypotheken. Naast een duidelijke voorstelling van zaken rondom de verkoop van een woning is het creëren van een reëel verwachtingspatroon en financiële zekerheid bij de verkoper essentieel. Al bij aanvang van het verkooptraject wordt dit duidelijk gemaakt en geeft het de verkoper van de woning ook inzicht welke financiële mogelijkheden er zijn na de verkoop van de woning. Dit geeft een enorm vertrouwen en rust in het proces.

De duidelijke communicatie zorgt ook dat de verkoper en koper het sneller eens worden over de transactie. Daar waar de verkopers in eerder stadium geneigd waren om steeds verder te zakken met de prijs, is men nu meer standvastig en blijft men geloven in de reële prijs die met de makelaar is overeengekomen. Daarnaast is de koper ook sneller bereid de koop te sluiten omdat het inderdaad een reële prijs betreft. Het inspelen op de wensen en verwachtingen van koper en verkoper is hierin het grote winstpunt. Er worden geen knollen voor citroenen verkocht maar er worden ook geen gouden bergen beloofd. Pat Makelaardij en FSE Hypotheken slagen hier, door hun unieke samenwerking en persoonlijke aanpak, goed in. Het effect van deze aanpak resulteert in ieder geval voor een tevreden klant. Zowel aan de kopers als aan de verkoperskant. “Het kan dus toch!” is een zin die regelmatig wordt uitgesproken op het kantoor van beide gesprekspartners. En met de nodige ondernemerslust kunnen Ruud Pat en Gert Westerhof dit ook bevestigen voor hun eigen onderneming. Een advieskantoor voor de woningmarkt starten in een crisistijd…Het kan dus toch! En het recept daarvoor is simpel; inspelen op de wensen en behoeften van de consument, gelardeerd met een goede dosis duidelijke, klantgerichte communicatie waarbij samenwerking één van de hoofdingrediënten is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s